Lumikinos Production Oy

Lumikinos Production Oy on Kotkassa toimiva tuotantoyhtiö. Sen toimialaan kuuluvat lyhytelokuva-, trailer- ja promovideotuotanto sekä kuvauspalvelut elokuva- ja videotuotantoihin. Yrityksen erityisalaa on esittävien taiteiden kuvatuotanto, ja se on Suomen johtava korkeatasoiseen tanssikuvaukseen erikoistunut toimija. Lumikinos Production Oy toteuttaa myös musiikkivideoita sekä projisointeja näyttämöteoksiin.

Lumikinos Production Oy:n perustaja ja vetäjä Thomas Freundlich kuuluu maamme eturivin tanssitaiteilijoihin ja tanssielokuvantekijöihin. Freundlich työskentelee koreografi-tanssijana Suomessa ja kansainvälisesti, ja hän on toteuttanut noin 35 teosta, joihin kuuluu nykytanssiproduktioita, ooppera- ja teatterituotantoja sekä tanssielokuvia. Freundlichille on myönnetty n. 40 apurahaa ja palkintoa koti- ja ulkomaisilta säätiöiltä, festivaaleilta ja taidetoimikunnilta, mm. valtion kolmevuotinen taiteilija-apuraha 2011–2013. Vuosina 2012–2014 hän toimi Loikka-tanssielokuvafestivaalin toisena taiteellisena johtajana.

Freundlichin tanssilyhytelokuvia on nähty yli 30 elokuva- ja tanssifestivaalin ohjelmistossa ympäri maailmaa. Hänen viimeisin tuotantonsa on Valtteri Raekallion kanssa toteutettu lyhytelokuva Cold Storage, joka sai vuonna 2015 ensimmäisen Suomen Elokuvasäätiön, YLEn ja Loikan tuotantotuen 41 hakijan joukosta. Elokuva saa televisioensi-iltansa YLE Teemalla vuonna 2016.

Thomas Freundlichin muihin töihin kuvaajana kuuluu mm. tanssitaiteilija Tero Saarisesta kertova dokumenttielokuva Utelias iho (ohj. Samuli Valkama, tuotanto Sons of Lumiere), joka nähtiin Yle Teemalla syksyllä 2014.

Palvelut

Lumikinos Production Oy tarjoaa kattavan valikoiman video- ja elokuvatuotannon tuotantopalveluita. Pääasiallisena kuvauskalustona ovat digitaaliset elokuvakamerat (Red), jotka tarjoavat merkittävästi tavanomaisia tuotantokameroita paremman kuvanlaadun. Tuotannot voidaan toteuttaa avaimet käteen -periaatteella valmiiksi asti, aina online-julkaisusta DVD/BluRay-masterointiin tai elokuvakankaalle asti. Toteutamme myös 4K/UHD-tuotannot sekä 3D-kuvaukset.

www.lumikinosproduction.com

Kymenlaaksonkatu 7 LH 2, 48100 Kotka
0400 805 438